Over Saskia Diel

Van 1981 tot en met 1986 heb ik de opleiding voor docent muziek aan het Alkmaars conservatorium gedaan.

Sinds 1990 geef ik als dirigente en zelfstandig onderneemster leiding aan de vrouwenkoren: Mamoko, Sela en Vigorosa en sinds 2012 geef ik cursussen stemcoaching. Als zangeres maak ik deel uit van Duo Paletta. In 2017 ben ik de 4-jaarlijkse ZingZaterdagOchtenden gaan organiseren in Alkmaar.

Gedurende het hele seizoen bent u van harte welkom om een keer vrijblijvend de sfeer te proeven in mijn koren: Mamoko, Sela of Vigorosa en vervolgens in te stappen!

Zingen: muziek maken met het meest directe instrument dat men bij zich heeft: de menselijke stem, boeit mij. Zingen is voor mij de meest pure vorm van muziek maken, is daarom mijn passie, het uitgangspunt van waaruit ik werk: dirigeren, coachen, mensen enthousiasmeren, programma’s samenstellen, organiseren en coördineren.

‘Wereldmuziek’ is min of meer mijn specialisme, maar oude- en klassieke muziek heeft tevens mijn belangstelling. Ook onderneem ik in mijn praktijk uitstapjes naar andere genre’s muziek.

Belangrijk vind ik het iets moois te creëren: een programma zo goed mogelijk samen te stellen, uit te werken en vorm te geven: zowel muzikaal, visueel als qua presentatie van het geheel. Dit geldt voor al mijn groepen: Vigorosa, Mamoko en Sela en de ZingZaterdagOchtenden.

De locatie van het zingen is voor Mamoko, Sela en de ZZO’s: pakhuis de Koopman te Alkmaar. Dit is een bijzonder monument met een aangename acoustiek. De locatie voor Vigorosa is wijkcentrum de Oever te Oudorp.
De groepen met welke ik werk zijn klein (rond 20 vrouwen). De sfeer blijft hierdoor persoonlijk.

Graag nodig ik u uit om de website te bekijken en te beluisteren!