Mamoko & Sela

Zingen voor het plezier en de ontspanning

Mamoko, afkorting voor Maandagmorgenkoor en Sela, dat betekent: ‘de stem verheffen’ zijn koren waarbij het vooral gaat om de ontspanning die het zingen kan bieden. Zingen samen met anderen in een ongedwongen sfeer en in de bijzondere monumentale ruimte van Pakhuis De Koopman aan het Fnidsen 81 te Alkmaar. Dit seizoen zingen we in wijkcentrum de Oever in Oudorp in ieder geval tot aan januari 2021.

Zogezegd, een ochtendje uit!

Het repertoire is breed, allerlei stijlen en genre’s komen aan bod. De nadruk ligt echter voornamelijk op de wereldmuziek. Liederen uit o.a.: Afrika, Scandinavië, Georgië, Turkije, Griekenland, Spanje, Duitsland en Engeland. Jiddische en Sefardische liederen lopen als een rode draad door het overig repertoire heen. Ook werk ik aan de hand van een thema’s, komend seizoen zingen we o.a. Italiaanse- en Franse liedjes.

De locatie van het zingen is vanaf komend seizoen pakhuis De Koopman, een bijzonder monumentaal pakhuis. Deze ruimte heeft een goede repetitie acoustiek waarin alles goed te horen is. Dit seizoen zingen we in wijkcentrum de Oever in Oudorp in ieder geval tot aan januari 2021.

Begeleiding: de piano is het instrument waarmee ik de koren begeleid. Ook ‘a capella’ repertoire neemt een belangrijke plaats in. Voor speciale optredens nodig ik musici uit te participeren. Zij begeleiden en ondersteunen het koor en verzorgen enkele intermezzi.

Elk seizoen is er per koor een (informeel) optreden ter opluistering voor een bepaald doel waar met een, door mij zorgvuldig samengesteld programma, naar toe gewerkt wordt. Door naar een doel toe te werken beklijft de muziek en wordt méér muziek, voor ieder aangenaam om te horen en zien! De muziek wordt tijdens een uitvoering grotendeels uit het hoofd gezongen. Tijdens monumentendag in Alkmaar zingen de koren in monument De Koopman waar we ook repeteren. Helaas dit seizoen niet i.v.m. corona. Eens in de zoveel tijd verzorgen Mamoko & Sela in samenwerking met musici een groot optreden voor familie, vrienden, kennissen en andere geïnteresseerden. Het laatste optreden was in ontmoetingscentrum De Brink in Heerhugowaard in maart 2018.

MAMOKO zingt op

 • maandagmorgen: 9.30 u. – 11.30 u. 
N.B.: Deze aanvangs/eindtijd is dus ook geschikt voor bijvoorbeeld moeders met schoolgaande kinderen!
 • lesgeld: € 315,- per seizoen, exclusief consumpties (35 lessen)
 • consumpties bij bar verkrijgbaar. Deze worden naar ruimte gebracht.
 • startdatum: 31 augustus 2020 en voor belangstellenden ieder moment gedurende het seizoen!
 • N.B.er kan vanaf nu ook met Alkmaar tickets betaald worden! (zie: www.alkmaarpas.nl)

Gedurende het hele seizoen bent u van harte welkom om een keer vrijblijvend de sfeer te proeven in mijn koren: Mamoko & Sela en vervolgens in te stappen!

Voor de cursusvoorwaarden klik hier.

SELA zingt op

 • dinsdagmorgen: 10.00 u. – 12.00 u.
 • lesgeld: € 315,- per seizoen (35 lessen)
 • consumpties bij bar verkrijgbaar. Deze worden naar lesruimte gebracht.
 • startdatum: 1 september 2020 en voor belangstellenden ieder moment gedurende het seizoen!
 • N.B.er kan vanaf nu ook met Alkmaar tickets betaald worden! (zie: www.alkmaarpas.nl)

Gedurende het hele seizoen bent u van harte welkom om een keer vrijblijvend de sfeer te proeven in mijn koren: Mamoko & Sela en vervolgens in te stappen!

Voor de cursusvoorwaarden klik hier.

REVIEWS

 • Elke maandagochtend krijg ik weer energie voor de nieuwe week! Evelyn

  Evelyn
 • De ochtenden met zingen beginnen, wat wil je nog meer?

  saskia diel